novinky rebríčky 

YouTube Rewind CZ: Zpověď Týnuš Třešničkové je podle YouTube Rewind českým videem roku

Jedna z nejpopulárnějších českých tvůrkyň na YouTube Týnuš Třešničková poprvé veřejně komentuje svůj traumatický zážitek, po němž zůstala zraněná a dlouhodobě hospitalizovaná, ikona seriálu Most herec Zdeněk Godla vystupuje v show Jana Krause, slovenský MMA zápasník Atilla Végh poráží českého fightera Karlose Vémolu v Oktagonu a díky tvůrkyni NotSoFunnyAny se i do Česka dostává globální fenomén ASMR. To jsou letošní nejúspěšnější videa českého YouTube.

S blížícím se koncem roku vyhlašuje YouTube celosvětové i místní žebříčky nejúspěšnějších nehudebních videí za poslední rok pod názvem YouTube Rewind.

Vévodí osobní zpovědi tvůrců

Absolutním vítězem letošního nehudebního žebříčku YouTube Rewind se stalo video Týnuš Třešničkové Moment, který mi změnil život. V něm se mladá tvůrkyně vůbec poprvé po deseti měsících veřejně vyjádřila k událostem, ke kterým došlo při její loňské dovolené v Turecku. Při návštěvě luxusní restaurace v Istanbulu zde totiž utrpěla popáleniny na 35 % těla a odnesla si trvalé následky.

Nejednalo se však o jedinou osobní zpověď v žebříčku. Jeden z nejpopulárnějších YouTube tvůrců poslední doby a propagátor parkouru Tary ve svém videu Já jsem Tary osvětluje kauzy, kvůli kterým v poslední době čelil ostré kritice komunity i médií. V žebříčku přitom figuruje i podruhé, tentokrát jako jedna z postav videa své manželky Stáni. Ta se rozhodla nahrát a zveřejnit spontánní reakci Taryho i rodiny na oznámení, že spolu čekají dítě.

Zbytek žebříčku YouTube Rewind se nese na odlehčené vlně. Hned druhou příčku obsadil únorový díl pořadu TV Prima Show Jana Krause, který si jako hosta tentokrát pozval hvězdu úspěšného seriálu z dílny České televize Most! – herce Zdeňka Godlu. Na poslední chvíli se do žebříčku probojoval také divácky velmi úspěšný listopadový záznam z dlouho očekávaného česko-slovenského zápasu století v MMA mezi fightery Karlosem Vémolou (CZ) a Atillou Véghem (SK), z nějž nakonec vítězně vyšel slovenský zápasník.

Fenomén ASMR v Česku

Úspěch v tomto roce zaznamenal také experiment YouTube tvůrkyně Anežky Chudlíkové působící pod přezdívkou NotSoFunnyAny. České publikum seznámila s jedním z velkých světových YouTube trendů﹣technikou ASMR. Technika tzv. autonomní senzorické meridiánové reakce využívá různých druhů zvuků jako například mlaskání nebo přejíždění štětcem po mikrofonu, které u diváků vedou k navození příjemných pocitů a celkovému zklidnění. Video, ve kterém tvůrkyně využívá citlivého mikrofonu k zesilování různých druhů mlaskání a křupání, nasbíralo už více než milion zhlédnutí a přes 40 tisíc „To se mi líbí“.

V první desítce se dále objevili také ViralBrothers SHOW, kteří se ve svém letošním nejúspěšnějším videu spojili s YouTube tvůrcem Vláďou. Bára Votíková bodovala se svým videem postaveným na krátkých skečích ze středoškolských lavic, FIZIstyle s kamarády zakusili lákadla života v luxusu a na YouTube kanálu sestry slavného YouTubera Jirky Krále Katky zaujalo časosběrné video z jejího těhotenství.

Nejúspěšnější nehudební videa na českém YouTube za rok 2019

  1. Týnuš Třešničková – Moment, který mi změnil život
  2. Show Jana Krause – 1. Zdeněk Godla – Show Jana Krause 6. 2. 2019
  3. OKTAGON MMA – OKTAGON 15: Végh vs. Vémola
  4. Tary – Já jsem Tary
  5. Stáňa – Ano, jsem těhotná | Reakce rodiny a Taryho
  6. ViralBrothers SHOW – ROCK PAPER SCISSORS 4 – VLÁĎA – 24 Hours Challenge 😂😂
  7. NotSoFunnyAny – POPRVÉ ZKOUŠÍM ASMR *zvuky mlaskání a křupání
  8. Bára Votíková – TENKRÁT NA STŘEDNÍ | sketch
  9. FIZIstyle – ŽIJU SI JAKO MILIONÁŘ na 24 HODIN! 😱🤩 **100,000 Kč útrata**

Svět podle Katky – Pro Filipa ♡

Komentujte cez Facebook

Related posts